Bogdesign er et af mine specialer

En bogserie er også et brand

Visuel identitet og logo til ny danskfaglig serie "Det til Dansk"

Det til dansk” er et nyt og innovativt sprogsystem fra Forlaget Praxis. Det henvender sig til danske gymnasieelever og omfatter en række imponerende funktioner såsom trykte publikationer, web-bøger, et online bibliotek og  video-materiale.

Med sit unikke farveskema er “Det til dansk” en visuel fornøjelse for øjet. Systemet består af tre forskellige farvevariationer for hvert af de tre ord, der udgør dets navn: en klar farve, en lys nuance og en knækket version af samme farve.

Farverne til de forskellige publikationer varierer og er nøje udvalgt til at passe til formålet. Grundbogen har fx klare og intense farver, mens skønlitteratur er præget at bløde og afdæmpede farver. Litteraturhistorie anvender knækkede farver, mens biblioteksbøgerne er dæmpede og neutrale.

logodesign bogdesign
logo design

Ulla fik den udfordrende opgave at skabe et designkoncept på tværs af fire udgivelser med mange forskelligartede elementer til dansksystmet "Det til dansk" rettet mod gymnasiet. Det er en kompleks opgave, som Ulla har løst på smukkeste vis ved at arbejde med mange farver, der tydeligt taler sammen på tværs af materialet i et meget gennemført og gennemtænkt farvesystem.

Et langtidsholdbart koncept med varig virkning

Med farver, markant typografi og et gennemgående mønster af åbne og lukkede former, er dette konceptet tidløst og fleksibelt.

Det styrker brandet at de samme elementer også bruges i markedsføringen af serien, hvilket øger synligheden på alle platforme.

Her kan du se invitationen til launch event, samt nogle af de spændende undervisningsmaterialer online og en ny video PR for grundbogen.

 
logo bogdesign

Ulla udviklede et smukt design koncept, der på samme tid er langtidsholdbart og moderne - og danner synergi på tværs af bøger, film og læringsforløb. Det har en stærk brandingværdi og vi anvender det i stor stil i vores markedsføring af produktet. Ulla er lyttende og procesorienteret at samarbejde med og hun forstår at omsætte tanker og ider til et visuelt design, der rammer lige ind i projektets kerne. Det har på alle måder været en stor fornøjelse at samarbejde med Ulla.

Jeg har gennem de sidste 10 designet over 150 bøger og bogomslag.
Her ser du et lille udvalg.

Skal I ikke snart have nogen børn?
Fagbog om at komme igennem fertilitetsbehandling af Kirsten Marie Juel Sørensen. Jeg har illustreret storken uden baby.

Forlaget Sort Kat

bogdsesign

Visdommens rum
En filosofisk udgivelse om at vende tilbage til de åndelige rødder. Derfor er den designet i en rolig symetri med folklore præg i illustrationen.

Akademisk forlag

Bogdesign

På sporet af din lykke
At finde den røde tråd i livet, er en stor del af at være på sporet af lykken. Så derfor fik omslaget en rød tråd, der smyger sig rundt om bogstaverne.

Akademisk forlag

bogdesign

Berlin Blues – Herr Lehmann
En roman af Svend Regener. Kort-illustration af Cecilie Egerod.

Forlaget Sort Kat.

 

Bogdesign gyldendal

Livet ifølge Lise Nørgaard
En bog med citater af Danmarks sejeste 103 årig. Jeg har designet, smudsomlag, indbind og tilrettelagt bogens indhold.

Gyldendal

– Ulla er i mine øje grundbogsomslagets mester!

Jeg har re-designet en bog for Gyldendal om urter og snaps

En klassiker skal fornyes

“Brændevinsgrisen” udkom første gang i 1948 og er smukt illustreret af Johannes Larsen. Bogen består af en samling gamle (og meget gamle) opskrifter på urtesnapse, som forfatteren har indsamlet.

Det var vigtigt at fastholde bogens karakteristika: som et historisk værk og ikke bare en opskriftsbog.

For at fastholde de historiske referencer benytter designet visuelt klassiske virkemidler fx tegnede initialer, en serif skrift, urtefarven grøn samt et smukt mønster på forsats og bagsatsen. Papirets farve er ligeledes en knækket hvid, og det forstærker oplevelsen af noget historisk sanseligt uden at være støvet.

Gyldendal Fakta.

bogdesign brændevinsgrisen

Bogdesign af fagbøger til undervisning

bogdesign undervisningsbøger

Design af digitale udgivelser

Jeg designer bogomslag, forsider og tilrettelægger undervisningsbøger og digitale udgivelser for Praxis, Gyldendal Uddannelse, Dansklærerforeningens Forlag, Lindhardt og Ringhof Uddannelse og Steno Museet. Fagene, jeg har jeg arbejdet med, er: Dansk, matematik, naturfag, sprogfag, samfundsfag, design, psykologi, billedekunst, økonomi og historie.

Bogdesign gyldendal

Jeg har designet en historisk biografi om Den lille havfrue for Gyldendal

Et national ikon skal portrætteres

Udgivelsen “Den lille havfrue” er særlig, fordi den fortæller hele historien bag Danmarks største turistattraktion, som billedhugger Edvard Eriksen skabte i 1913.

Udfordringen var at opnå en æstetisk udgivelse med et omfattende billedmateriale i forskellige formater.

Det er designerens ansvar at skabe sammenhæng imellem bogens visuelle udtryk og selve fortællingen. Jeg har derfor udarbejdet et luftigt layout, der giver plads til de mange fotos i forskellige størrelser. Typografien er en klassisk og elegant serif.

Billedsiden til en historisk biografi, der spænder over 100 år, indeholder forskelligt billedmateriale: fra skitser og malerier til gamle og nye fotos. Som optakt til bogen blev skulpturen fotograferet igennem i et helt år. Det var oplagt at lave et mønster med disse mange fotos som for- og bagsats.

Olav Harsløf har forfattet bogen, og Mads Folmer fotograferet. Gyldendal Fakta.

 

Bogdesign bogtilrettelæggelse Gyldendal

Jeg jeg hjælpe dig med bogdesign?
T: + 22 32 88 47

bogdesign bogtilrettelæggelse

Jeg har designet en bog om et kunsttyveri for Gyldendal

En usædvanlig fortælling skal illustreres

Den sandfærdige historie i bogen, “Et kup” handler om et kunsttyveri af et berømt, men også glemt maleri af den franske impressionist, Derain. Maleriet hang først hos en ældre dame i København ind til hun solgte det for 200 000 kr. Siden bliver det videresolgt to gange. Til sidst for den svimlende sum af 35 mio kr.

Selvom historien er dramatisk, er bogen tynd med korte kapitler. Den skulle derfor illustreres på en måde, der ikke fjernede fokus fra historien og det fantastiske maleri.

Teksten er faktuel og præcis. Humoren knastør og underspillet, og den har jeg fremhævet igennem farvede citater på malede pletter.

Bogens gennemgående farver er Derains farvepalette. Typografien er pyntet og har visuelle referencer til slutningen af det 19. århundrede, hvor maleriet blev til.

Forfatter Niels Gangsted-Rasmussen. Gyldendal Fakta

Bogdesign bogtilrettelæggelse Gyldendal

Det er altid meget tilfredsstillende at samarbejde med Ulla, som natuligvis er en af forlagets foretrukne grafikere

Jeg udviklede marketingmaterialer til Lindhardt og Ringhof Uddannelse

Et nyt forlag skal markedsføres

Et nyt gymnasieforlag, Lindhardt og Ringhof Uddannelse, en del af Egmontkoncernen skulle markedsføres.

Jeg forfattede slogan: “Viden. Dialog. Læring”. Det fulgte vi op på igennem marketingmaterialerne, der formidlede viden fra og indholdet i udgivelserne visuelt og dynamisk.

Som et nyt forlag var det vigtigt at introducere aktørerne. Vi satte ansigt på forlaget ved at vise billeder af redaktionen. På den måde fik forlaget en tydelig personlig profil, der skilte dem ud fra konkurrenterne.

Annoncer, bogkataloger og pressemeddelelser var informative og dermed gode kommunikations- og dialogværktøjer.

Jeg hjalp Lindhardt og Ringhof Uddannelse med deres marketingopgaver fra 2014-2017.

Skal jeg hjælpe dig med at markedsføre dine udgivelser?
T: + 22 32 88 47

Designeriet · Ulla Korgaard · Nørrebrogade 5C · Baghuset 2 sal · 2300 København S · T: 22 32 88 47 · ulla@designeriet.com · CVR 26951151