Revitalisering af Helsefonden

Helsefonden ønskede at forny deres visuelle udtryk – uden en kompliceret rebranding process

logo design

Revideret logo

Helsefonden var glade for deres logo, men fandt at logo symbolet ikke længere var relevant – eller forståeligt.
De ønskede i stedet et større fokus på navnet “Helsefonden”, som også er nemt at huske. Derfor blev det nye logo typografisk, tegnet uden symbol i en venlig skrift i den nye røde farve.
logo design

Flere farver

Helsefonden ønskede at opdatere deres visuelle udtryk og gøre det mere venligt og imødekommende – uden at skulle igennem en lang re-branding process.
Jeg begyndte med at udvælge nye farver. 
Helsefonden har eksisteret i 50 år og rød er blevet deres signaturfarve. Derfor var det vigtigt at fastholde rød som primærfarve, men forny den til en mere optimistisk rød. Grå var en af fondens neutrale farver. Men en kold grå er kølig og distancerende. Valget faldt i stedet på en neutral  varm grå, der tilfører varme til de sort/hvide fotos. 
Paletten blev udvidet  med flere støttefarver, der anvendes til tabulær information og baggrund.

 

website design gl

Ikke et nyt website

Helsefonden ønskede at beholde strukturen på deres website, men forny udtrykket med nye farver og relevante fotos.

Nye fotos og farver på websitet

De generiske symbolske fotos blev udskiftet med realistiske fotos af personer, der viser nærvær og har øjenkontakt med kameraet. De portrætterede mennesker repræsenterer de grupper, som Helsefonden støtteprojekter omhandler

Ulla er super kompetent, idérig og god til at fange fondens dna og formidle den grafisk. Ulla er med i de fleste grafiske processer og har bl.a. udviklet fondens nye logo og layout på hjemmesiden, samt diverse grafikker. Hun laver desuden vores årsrapport og er i år også involveret i fondens 50 års jubilæum. 

Lise Bonnevie, Direktør, Helsefonden

Infografik – visualisering af fundats

Jeg tegnede fondens tre uddelingsområder i en enkel infografisk stil med de nye farver.

 

infografik

LinkedIn

Helsefonden er aktiv på Linkedin, derfor udviklede jeg et design til opslag, som de selv kan opdatere på Canva. Fotos, der anvendes på LinkedIn, er i farver.
sociale medier

Fotobibliotek

Et fotobibliotek med udvalg af realistiske fotos af forskellige mennesker, fordi det er mennesker, som fonden støtter.
foto bibliotek

Brandboard giver overblik

For at få et overblik over den nye identitet, fik Helsefonden et praktisk brandboard med alle grafiske elementer. Brandboardet indeholder fotobibliotek, fotostil til sociale medier, logoversioner, farver, skrifter og infografisk stil. Brandboardet er digitalt og kan emailes til samarbejdspartnere, ligesom det kan printes og hænges op.
logo design

Årsrapport

Helsefondens årsberetning blev layoutet med de nye farver, grafik og fotos
årsrapport

Vi er meget glade for at samarbejde med Ulla og Designeriet. Vi bruger Ullas klippekortsordning, som er både effektiv og fleksibel. Derudover er Ulla fleksibel, hurtig og meget behagelig at arbejde sammen med. Det højner på alle måde fondens formidling udadtil, at vi har fået Ulla med ombord.

Lise Bonnevie, Direktør, Helsefonden

50 år med Helsefonden

Jubilæumslogo

I 2023 havde Helsefonden 50 års jubilæum. Jeg har tegnet deres jubilæumlogo, der med sin runde form viser et samlet hele. Den runde form er endvidere positiv og inkluderende og symboliserer diversiteten i de projekter, Helsefonden støtter.
logo design
bogdesign

Jubilæum på LinkedIn

Helsefonden kan trække på mange gode historier fra de 50 år siden den blev oprettet, efter at sygekasserne lukkede i 1973.
Nanna Stæremose, ansvarlig for fondens kommunikationen, har sourcet historier, som i  jubilæumsåret deles på LinkedIn.

 

Jubilæumsbog som visitkort

For at markerere jubilæet har jeg designet Helsefondens Jubilæumsudgivelse. Da fonden er rundet af Sygekasserne, er formatet  inspireret af en sygekassebog, som du ser et eksempel på herunder. 
Jubilæumsbogen har logo i præg på forsiden og fortæller om Helsefondens historier og de mange spændende projekter, der modtager bidrag. Bogen skal anvendes som et udvidet visitkort.

sygekassebog
bogdesign

Vil du også gerne tilføre ny energi til dit brand?
Kontakt: ulla@designeriet.com

Designeriet · Ulla Korgaard · Nørrebrogade 5C · Baghuset 2 sal · 2300 København S · T: 22 32 88 47 · ulla@designeriet.com · CVR 26951151