Jeg designer logo og visuel identitet

Jeg har designet logo og udviklet visuelle identiteter til forskellige organisationer og virksomheder. Herunder ser du nogle eksempler.

logo design
Jubilæumslogo til 3F. 100 året for kvinders stemmeret faldt sammen med 10 års jubilæet for fagforbundet 3F. Begge blev fejret samtidigt og er derfor er de to tal i logo synlige pga forskellige farver.

 

logo design
Jubilæumslogo til Helsefonden. Fonden har 50 års Jubilæum i 2023. Den runde form symboliserer fonden og historien, som fonden er rundet af – og derfor står på.
logo design
Jubilæumslogo til LEO Pharma. Tallet i 100 års jubilæet for virksomheden kombinerer  klassisk og moderne typografi.
logo design
Medicinsk canabis – renset for de euforiserende stoffer er CiBiD udvundet af danske hampplanter og derfor helt naturligt. Logosymbolet er en forenkling af et hampblad og farven en ren og sanitær grøn.
Et samarbejde med MarketingSelector
logo design fastcom
Fastcom – RDF teknologi til højteknologiske chips, der kan overvåge cargo undervejs i transporten og livestock på markerne. Denne information transmitteres  tilbage til afsenderen.
logo design atryn
Et critical care produkt mod thromobose Indikationen, virkningen og produktet er kompleks og logo henvender sig til speciallæger og opinonsdannere. Derfor har dette logo et mere køligt udtryk, og symbolet viser et detaljeret net. LEO Pharma.
logo design hobart airport
Hobart International Airport kombinerer grafisk en hale fra Tasmaniens nationaldyr, Den Tasmanske Djævel, med kursivskrift for at vise fart og bevægelse.
logo design
Matematik på arbejde er titlen på en ny serie undervisningsfilm om danske virksomheder som NOVO, TICRA, DMI m.fl. og den matematik, de anvender. Logo udgør en visuel abstraktion over matematik.
logo design
5-stjernet restaurant Astral i Sydney fik et minimalistisk logo, der er spinkelt og elegant i sit udtryk. Skriften er tegnet specielt til logo.

Overvejer du et nyt logo?

At få tegnet et nyt logo og udviklet den visuelle identitet er naturligvis en stor beslutning. Jeg har forsøgt at besvare nogle af de spørgsmål, der knytter sig til opgaven.

Skal logo være med eller uden symbol?

Der er en tendens i de senere år til at logos er mere enkle – ofte kun typografiske uden et symbol tilknyttet. Her ser du et logo, ATRYN, med symbol og et logo, ASTRAL, uden symbol.
Der er mange muligheder for den grafiske udformning – men ikke alle er relevante. I processen med at designe et logo og udvikle et nyt brand stiller jeg spørgsmål, og lytter til dine svar og til hvilke mål, du har med dit brand.
logo design
Er et logo altid højtideligt?

Er din virksomhed, produkt eller service uhøjtidelig? Det bør dit logo afspejle.

Udeliv med indlevelse
Naturvejleder Lenette Schunck arrangerer forskellige svampe- og vandreture. Hun ønskede et logo, der var inviterende og organisk i sit udtryk og som signalererde natur. Derfor er den grønne farver valgt.

Hvad kendetegner et godt logo?

1. Det skal kunne afkodes i forskellige størrelser og formater.
2. Det skal være unikt.
3. Det skal være nemt at bruge.
4. Det skal kunne følge med virksomhedens vækst.
5. Det skal kommunikere DNA'et for din virksomhed, organisation eller dit produkt.

Skal logo altid have en designmanual?

En lang og kompleks designmanual kan være svær at forholde sig til. Ofte er et brandboard nok.

Hvad er et brandboard?
Et brandboard er et værktøj, der samler alle visuelle elementer: versioner af logo, farver, typografi, stil på infografik og fotos. Det kan også indeholde skabeloner til sociale medier, fotobibliotek og key messages. Et brandboard giver et samlet overblik over dit brand på en overskuelig måde.

Brandboardet leveres som en pdf, du nemt kan sende til interessenter og samarbejdspartner.

Her ser du et brandboard til Helsefonden.

Se case om redesign af Helsefonden her.

Ulla har udviklet fondens nye logo. Hun er super kompetent, idérig og god til at fange fondens DNA og formidle den grafisk. Derudover er Ulla fleksibel, hurtig og meget behagelig at arbejde sammen med

 

Lise Bonnevie, Direktør, Helsefonden
visuel identitet

Er et logo dyrt?

Prisen på et logo afhænger af, hvor omfattende opgaven er. Er der fx subbrands og hvor mange items skal logoes implementeres henover. Jeg tegner både budgetvenlige logos til mindre start-ups og produkter/koncepter og komplette visuelle identiteter til virksomheder og organisationer. Efter en samtale omkring en logoopgave, udarbejder jeg et tilbud, så du kan se præcis, hvad du får leveret.
Kontakt mig gerne for et uforpligtigende tilbud på din logo opgave Ulla@designeriet.com
Hvor lang tid holder et logo?

Et logo skal have en visuel holdbarhed, der kan følge med virksomhedens vækst.

Måske skal co-branding af flere produkter indtænkes – som hos CiBiD der har produkterne CiBiDVITA.

logo design
Logo og subbranding

Man kan tegne et flexibelt logo, der giver mulighed for at skabe subbranding. For eksempel ved en gentagelse af et visuelt element, der skaber genkendelighed henover subbrands.

Her ses et eksempel fra FASTCOM, der løbende udvikler nye produkter under samme paraply.

Ulla is a very creative and positive designer. It is always a joy to work with her professional mindset. Fastcom highly recommends her for any design projects.

 

Ole Fast, CEO Fastcom

logo design
Hvilke medier skal vise logo – og hvem skal se det?

For at kunne udvikle et logo, der kommunikerer effektivt, researcher jeg målgruppen. Hvem er de, og hvor ser og oplever de logo?
For at opnå størst synlighed, skal et logo fungerer offline og online. Et enkelt, unikt symbol er nemt at afkode på forskellige medier.

Jeg leverer naturligvis forskellige formater af dit logo, så du kan bruge det alle steder fra PowerPoint præsentationer til sociale medier.
Herunder ses logo til konceptet Med matematik på arbejde. Logo anvendes på video, undervisningsmaterialer og sociale medier.

logo
Farver og logo

Vi oplever farver intuitivt og har alle preferencer uden helt præcist at vide hvorfor, det er sådan. Studier viser at farver øger et brands genkendelighed med 80%. Faktisk er 90% af et indtryk baseret alene på farve. På annoncer ser vi farve, før tal og ord. Derfor er valget af farven det stærkeste virkemiddel, når du skal have et nyt logo.

I processen med at finde den rigtige farve til dit logo, afsøger jeg den kulturelle, symbolske og psykologiske betydning – men også hvordan farven rent praktisk kan gengives på skærm og på tryk. Er der kontrast imellem farver, så det fremstår tydeligt og man forstår logo.

Ulla gik fra begyndelsen ind i det arbejde, jeg udfører. Hun forstod hurtigt min forretning. I logo processen blev jeg selv mere opmærksom på “hvad jeg vil være for hvem”. For det sætter godt design også spot på.

Anette Riis, ABCC Coaching

Logo til start-up

Er du nystartet skal du være synlig. Læs hvordan businesscoach Anette Riis fik sit første logo til ABCC.
Skal jeg hjælpe dig med at design et nyt logo?
E-mail: Ulla@designeriet.com

Designeriet · Ulla Korgaard · Æblestien 1· 4 sal · 2300 København S · T: 22 32 88 47 · ulla@designeriet.com · CVR 26951151