Jeg designer logo og visuel identitet

Jeg har designet logo og udviklet visuelle identiteter til organisationer og virksomheder. Her ser du nogle eksempler.

logo design
Jubilæumslogo til 3F
100 året for kvinders stemmeret faldt sammen med 10 års jubilæet for fagforbundet 3F. Begge blev fejret samtidigt og er derfor er de to tal i logo synlige pga forskellige farver.

logo design
Jubilæumslogo til Helsefonden
Fonden har 50 års Jubilæum i 2023. Den runde form symboliserer fonden og historien, som fonden er rundet af – og derfor står på.
logo design
Jubilæumslogo til LEO Pharma.
Tallet i 100 års jubilæet for virksomheden kombinerer  klassisk og moderne typografi.
logo design
CiBiD – Medicinsk canabis
CiBiD er udvundet af danske hampplanter og renset for de euforiserende stoffer er   og derfor helt naturligt. Symbolet er en forenkling af et hampblad og farven en ren og sanitær grøn.
Et samarbejde med MarketingSelector
logo design fastcom
Fastcom – RDF teknologi
Højteknologiske chips, der kan overvåge cargo undervejs i transporten og livestock på markerne. Denne information transmitteres  tilbage til afsenderen.
logo design atryn
Et critical care produkt mod thromobose Indikationen, virkningen og produktet er kompleks og logo henvender sig til speciallæger og opinonsdannere. Derfor har dette logo et mere køligt udtryk, og symbolet viser et detaljeret net. LEO Pharma.
logo design hobart airport
Hobart International Airport
Logo kombinerer den grafiske en hale fra Tasmaniens nationaldyr, Den Tasmanske Djævel, med kursivskrift for at vise fart og bevægelse.
logo design
Matematik på arbejde
En ny serie undervisningsfilm om danske virksomheder som NOVO, BIG, DMI m.fl. og den matematik, de anvender. Logo udgør en visuel abstraktion over matematik.
logo design
5-stjernet restaurant Astral i Sydney
Et et minimalistisk logo, der er spinkelt og elegant i sit udtryk. Skriften er tegnet specielt til logo.
 
 

Overvejer du et nyt logo?

At få tegnet et nyt logo og udviklet den visuelle identitet er naturligvis en stor beslutning. Jeg har forsøgt at besvare nogle af de spørgsmål, der knytter sig til opgaven.

Skal logo være med eller uden symbol?

ATRYN og ASTRAL
Der er mange muligheder for den grafiske udformning – men ikke alle er relevante. I processen med at designe et logo og udvikle et nyt brand stiller jeg spørgsmål, og lytter til dine svar og hvilke mål, du har med dit brand.

I de senere år er der en tendens til at logo er mere enkle – ofte kun typografiske uden et symbol tilknyttet. Her ser du et logo for ATRYN med symbol og et logo for ASTRAL uden.

En fordel ved at have et symbol kan være at man har en grafik, der kan anvendes på flere måder og som visuelt forstærker brandet. ATRYNS symbol blev således brugt som baggrund på forskellige materialer.

En fordel ved at have en typografisk løsning uden et symbol er at der kommer fokus på navnet.

 

logo design

Er et logo altid højtideligt?

Udeliv med indlevelse
Naturvejleder Lenette Schunck arranerer forskellige svampe-og vandreture. Hun ønskede et logo, der var inviterende og organisk i sit udtryk. Logo skulle signalere natur, så derfor er de grønne farver valgt.

Lenette Schunck Svendsen, Udeliv med Indlevelse

Hvad kendetegner et godt logo?

  1. Det skal kunne afkodes i forskellige størrelser og formater
  2. Det skal være unikt
  3. Det skal være nemt at bruge på mange platforme
  4. Det skal kommunikerer DNA’et for din virksomhed, organisation eller produkt
  5. Det skal kunne følge med virksomhedens vækst

Skal logo altid have en designmanual?

En lang og kompleks designmanual kan være svær at forholde sig til. Ofte er et brandboard nok.

Hvad er et brandboard?
Et brandboard er et værktøj, der samler alle visuelle elementer: versioner af logo, farver, typografi, stil på grafik og fotos. Det kan også indeholde skabeloner til sociale medier, fotobibliotek og key messages.

Et brandboard giver et samlet overskueligt overblik over dit brand. Brandboardet leveres som en pdf, du nemt at sende til interessenter og samarbejdspartnere.

Her ser du et brandboard til Helsefonden.

Se case om redesign af Helsefonden her.

Ulla har udviklet fondens nye logo. Hun er super kompetent, idérig og god til at fange fondens DNA og formidle den grafisk. Derudover er Ulla fleksibel, hurtig og meget behagelig at arbejde sammen med

 

Lise Bonnevie, Direktør, Helsefonden
visuel identitet

Er et logo dyrt?

Prisen på et logo afhænger af, hvor omfattende opgaven er. Er der fx subbrands og skal logo implemeteres på flere items.Jeg tegner både budgetvenlige logos til mindre start-ups, produkter og koncepter og udvikler komplette visuelle identiteter til virksomheder og organisationer. Efter en samtale omkring en logoopgavem udarbejder jeg et tilbud, så du kan se præcis, hvad du får leveret.
 
Kontakt mig gerne for et uforpligtigende tilbud på din logoopgave – Email: ulla@designeriet.com

Hvor lang tid holder et logo?

Et stærkt logo kan holde i mange år. Tænk på brands som Coca Cola, Apple og McDonalds. Naturligvis har de også store marketingmuskler til at fastholde deres synlighed i markedet.
 
Et logo skal have en visuel holdbarhed, der kan følge med virksomhedens vækst. Man kan fx indtænke co-branding af flere produkter i logoets udformning fra start. Dette ses her ved et enkelt skifte af farven hos CiBiD, der har produkterne CIBiDVITA.
 
logo design

Logo og subbranding

Man kan tegne et fleksibelt logo, der giver mulighed for subbrand. For eksempel ved en gentagelse af et grafisk element fra logoet, der skaber genkendelighed over øvrige produkter.

Fastcom
Her ses et eksempel, hvor Fastcom løbende udvikler nye produkter under samme paraply.

 

Ulla is a very creative and positive designer. It is always a joy to work with her professional mindset. Fastcom highly recommends her for any design projects.

 

Ole Fast, CEO Fastcom

logo design

Hvilke medier skal vise logo - og hvem skal se det?

For at udvikle et logo, der kommunikerer effektivt, researcher jeg målgruppen. Hvem er de, og hvor se og oplever de logo?Jeg leverer naturlivis forskellige formater af dit logo, så du kan bruge det alle steder fra skiltnig til PowerPoint præsentationer og sociale medier.

Med matematik på arbejde
Herunder ses logo til undervisningskonceptet “Med matematik på arbejde”. Logo anvendes på video, undervisningsmaterialer og sociale medier.

 

logo

Farver og logo

Vi oplever farver intuitivt og alle mennesker har farvepreferencer, uden helt præcist at vide hvorfor, der er sådan. Studier viser at farver øger et brands genkendelighed med 80%. Faktisk er 90% af et indtryk baseret alene på farve. På annoncer ser vi farve før tal og ord. Derfor er valget af farve det stærkeste virkelmiddel, når du skal have et nyt logo
 
I processen med at finde den rigtige farve til dit logo, afsøger jeg farvens kulturelle, symbolske og psykologiske betydning. Men også hvordan farven rent praktisk kan gengives på skærm og på tryk. Er der kontrast imellem farver, så det fremstår tydeligt og læsbart?

Ulla gik fra begyndelsen ind i det arbejde, jeg udfører. Hun forstod hurtigt min forretning. I logo processen blev jeg selv mere opmærksom på “hvad jeg vil være for hvem”. For det sætter godt design også spot på.

Anette Riis, ABCC Coaching

Logo til start-up

Er du nystartet skal du være synlig. Læs hvordan businesscoach Anette Riis fik sit første logo til ABCC.

Skal jeg hjælpe dig med at design et nyt logo?
E-mail: Ulla@designeriet.com

Designeriet · Ulla Korgaard · Nørrebrogade 5 C · Baghuset 2 sal · 2200 København N · T: 22 32 88 47 · ulla@designeriet.com · CVR 26951151