Sydhavnen i farver: 9 ladies, 900 fotos, 21 meter

Et kunstprojekt fra gruppen Ladies Drawing Night Cph.

sydhavnen i farver, Ladies Drawing night CPH
Gruppen består af designere og kommunikatører, der gennem leg udforsker kreativitet. I 2018 fotograferede vi Sydhavnen på kryds og tværs. Det blev til 900 fotos, som vi placerede i farveorden. Fotos er produceret på en 21 meter x 3 meter lang frise på Byens Hegn, Sluseholmen.
Efter Sluseholmen blev værket udstillet hos ARC Sydhavnens cirkulære genbrugscenter. Fra august 2020 er det permanent opsat hos Aalborg Universitet, Campus Sydhavnen.
Bogen om projektet og processen bag.

 

Sydhavnen i farver

“Sydhavnen i farver” udstillet hos ARC Sydhavnens genbrugscenter.

Video af værket på metrohegnet på Sluseholmen

Fernisering januar 2019 af Sydhavnen i farver på metrohegnet på Sluseholmen.

Permanent placeret på Aalborg Universitet, Campus Sydhavnen

IMG_1332_2
IMG_1378
“Sydhavnen i Farver”: fik i 2020 nyt format: otte trekantede søjler og en permanent placering ved indgangen til Aalborg Universitet, Campus Sydhavnen.

Ulla is the strongest person in Denmark I know, when it comes to colors.

Farver er mit speciale

Studier viser at farver øger et brands genkendelighed med 80%. Faktisk er 90% af et indtryk baseret alene på farve og på annoncer ser vi farve, før tal og ord.

Farveanalyse – et strategisk værktøj
I designprocessen med en visuel identitet inkorporerer jeg farveanalyser. Det kan være en analyse af konkurrentens materialer, markedspladsen eller emballage: Kommunikerer det korrekt?

farve bogdesign

Min bog “En verden i farver” giver nye vinkler på farver.

Farver er sprog og kulturhistorie
En farve kan sågar skifte køn! Pink begyndte i rokokotiden som en  farve kun til drenge, fordi den var så kraftig. Siden hen blev pink pigefarven til Barbie og senere farven til punk og aktivisme! Dette afspejles i dens mange adjektiver: shocking pink, lipstick pink, neon pink og  protest pink.

Farvelære

Ulla has since 2007 taught how to use colours and the students have all been very satisfied with her approach, fine personality and extensive knowledge

Undervisning i farver

Jeg har siden 2005 været tilknyttet Danmarks Medie og Journalisthøjskole som ekstern underviser. Nu er jeg med i professionsskolernes censorkorps. Til Bachelor studerende i Grafisk Kommunikation har jeg udviklet et intensivt forløb om farver og grafisk design. Jeg har også afholdt workshops for grafiske in-house afdelinger.
Farum i Farver
Sammen med min gode samarbejdspartner, Christina Bruun Olsson har vi skabt et 2-ugers forløb om farver til 0-6 klasse på Farum Lilleskole. Undervisningen bestod af farvelære og  at se, blande, tegne, fotografere og udvælge farver. Eleverne skabte til slut deres eget farveværk: “Farum i farver” – en fotografisk registrering med over 384 fotos i farveorden. Senere har vi designet flyer og konceptet fået sit eget website: farumifarver.dk
Læs mere om Christina Bruun Olsson her.
Projektet er inspireret af værket Sydhavnen i Farver af Ladies Drawing Night Cph og blevet til med støtte fra Statens Kunstfond.
Farum i farve
Farum i farve
Farum i farve
Farum i farver
Brochure design

Få mine gratis farvetips!

De rigtige farver støtter din kommunikation og gør dit budskab stærkt. Farver er en integreret del af vores kulturhistorie. I Danmark er vi de “rød-hvide”, vi maler byen rød og bliver rødglødende af raseri.  I vesten er betyder den grønne farve held – I Østen er rød  den mest lykkebringende og positive farve og rød er synlig til enhver fest.
Få mine 10 farvetips helt gratis og lær mere om rød og de andre farver.

 
 
farvelære

Designeriet · Ulla Korgaard · Nørrebrogade 5C · Baghuset 2 sal · 2300 København S · T: 22 32 88 47 · ulla@designeriet.com · CVR 26951151