Bruger du farver til at kommunikere dit budskab

Studier viser at farver øger et brands genkendelighed med 80%.
Faktisk er 90% af et indtryk baseret alene på farve. 

På annoncer bemærker vi farve før vi ser tal og ord. Samlet set er farvevalget et effektivt virkemiddel, når vi skal kommunikere vores produkter og budskaber ud til andre.

Farveanalyse – et strategisk værktøj
I min arbejdsprocess med visuelle identiteter inkorporerer jeg farveanalyser. Det kan være analyse af konkurrentmateriale, markedspladsen eller andre emner. Andre gange bliver jeg bedt om at analysere et eksisterende produkts emballage: Kommunikerer den korrekt?

Min bog “En verden i farver”. Nye vinkler på farver.

Farver er følelser og symboler 
Vidste du for eksempel at grøn har evnen til at kommunikerer alder? Og at rød bringer lykke i Asien, men  i Vesten er den grønne farve lykkebringende. I vesten associerer vi den røde farve  med kærlighed, passion og vrede.

Farver er sprog og kulturhistorie
En farve kan sågar skifte køn! Tag bare pink, der startede ud i rokokotiden som en  farve kun til drenge, fordi den var så kraftig. Siden hen blev pink pigefarven til Barbie ogndnu senere farven til punk og aktivisme! Dette afspejles i dens mange adjektiver: shoking pink, lipstick pink, neon pink og senest protest pink.

Video om den røde farves kulturelle betydning.

Få mine gratis farvetip

Hjernen registrerer farver før form, tal og ord. Derfor kan de rigtige farver støtte din kommunikation og gøre dit budskab stærkt.

Men farver er en integreret del af vores kulturhistorie. I Danmark er vi de “rød-hvide”, vi maler byen rød og bliver rødglødende af raseri. I Østen ser man anderledes på den røde farve. Det er den mest lykkebringende og positive farve. Den er synlig til enhver fest.

Få mine 10 farvetips helt gratis og lær mere om rød og de andre farver.

Ulla has since 2007 taught how to use colours and the students have all been very satisfied with her approach, fine personality and extensive knowledge

Hernik Birkvig, Programme director, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole

Undervisning i farver

Jeg har siden 2005 været tilknyttet Danmarks Medie og Journalisthøjskole som ekstern underviser. Jeg er ligeledes en del af professionsskolernes censorkorps.

Til Bachelor studerende i Grafisk Kommunikation har jeg udviklet et intensivt forløb om farver og grafisk design, ligesom jeg har afholdt workshops for grafiske in-house afdelinger.

 

Sydhavnen i farver: 9 ladies. 900 fotos. 21 meter.

“Sydhavnen i farver” er et kunstprojekt fra gruppen Ladies Drawing Night Cph.

I 2018 fotograferede vi Sydhavnen på kryds og tværs. Det blev til 900 fotos, som vi placerede i farveorden. Fotos er produceret på en 21 meter x 3 meter lang frise på Byens Hegn, Sluseholmen.
Efter Sluseholmen blev værket udstillet hos ARC Sydhavnens cirkulære genbrugscenter. Fra august 2020 er det permanent opsat hos Aalborg Universitet, Campus Sydhavnen.
Bogen om projektet og processen bag.

 

“Sydhavnen i farver” udstillet hos ARC Sydhavnens genbrugscenter. Det er nu hos Aalborg Universitet, Campus Sydhavnen.

VIDEO: fra vores fernisering 12 januar 2019.

Vil du høre mere om farver eller har dit projekt brug for et farvetjek, så kontakt mig på
T: +45 22 32 88 47

Designeriet · Ulla Korgaard · Nørrebrogade 5 C · Baghuset 2 sal · 2200 Nørrebro · T: 22 32 88 47 · ulla@designeriet.com